Streekproductenmarkt in de kerk van Sint Jansteen (bericht van The Holy Spiritus)

Vanaf nu zaterdag is er weer een streekproductenmarkt in de kerk van Sint Jansteen
De kogel is door (euh…) de kerk. Het licht werd zopas op groen gezet om elke eerste en derde zaterdag van de maand opnieuw een Streekproductenmarkt te organiseren in de voormalige kerk van Sint Jansteen (Hulst; Nederland). Daar is ook de bekende brouwerij & distilleerderijThe Holy Spiritus gevestigd. Een tweetal jaar geleden werd al met veel succes een eerste aanzet gegeven om zo een lokale markt in het leven te roepen, maar toen kwam er het vermaledijde corona aan.

Vanaf komende zaterdag 6 november (tussen 10 en 17 uur doorlopend) kan je elke eerste en derde zaterdag kennismaken met een smakelijke variatie aan Zeeuwse en Vlaamse standhouders die hun lokale producten tonen en waarmee je vrijblijvend een babbeltje kan maken. Vers gemaakte biologische en lokale pompoensoep, biologische en lokale groenten en fruit, een opvallende kaaswagen, wafels, hotdogs, drank, oliën, jams en allerlei leuke snuisterijen: ze zijn allemaal aan te treffen tussen het vroegere altaar en de biechtstoelen in de eeuwenoude kerk. Dat is sowieso al een eyecatcher op zich.
Lokale producten in uniek kader
Deze lokaalmarkt bezoeken is een echte totaalbeleving want je kan sommige ambachtelijk gemaakte producten, zelf zien hoe ze ter plaatse gemaakt worden. Dat zorgt voor een levendig schouwspel met links en rechts nog een hapje en een drankje. Een overdekte ‘goddelijke’ markt, zeg maar. In afwachting van de restauratie van het voormalig kerkgebouw is het best handig om te weten dat het best koud kan zijn, dus een extra pull of sjaal is ‘warm’ aanbevolen, al zullen wel meerdere terras verwarmers aanwezig zijn om alles gezellig op te warmen. Ook nog te noteren: vanaf zaterdag, 6 november 2021, is het ook in Nederland terug mondkapjesplicht en zal de coronareglementering gehanteerd worden. Maar dat mag je er zeker niet van weerhouden om met gezin tussen 10 en 17 uur opnieuw kennis te maken met deze unieke streekproductenmarkt in de grensstreek. Deze wordt tevens ondersteund door EGTS Grenspark Groot Saeftinghe, Bourgondische Buren, De Smaak van Waas, Zeker Zeeuws.
Neem ook een kijkje op: https://www.facebook.com/theholyspiritussintjansteen/videos/906310516650966


MBG,
Tom Genbrugge & Goderic Van den Brande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Spring naar toolbar